Mieszanka indyjskich przypraw do dań z ciecierzycy.
Przepis: namoczyć
200g ciecierzycy na noc. Odcedzić. Na dużej patelni rozgrzej olej.
Usmaż 120g posiekanej czerwonej cebuli aż stanie się złocista. Dodaj dwa
pokrojone pomidory (120g) i mieszać. Dodaj 20g Chana Masala, 1 łyżkę
soli i ciecierzycę. Mieszać przez 5 minut, następnie dodać 800 ml
świeżej wody. Zmieszaj ½ łyżki proszku do pieczenia. Doprowadz do
wrzenia. Gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Składniki:
nasiona kolendry, czerwone chilli, kurkuma, kminek, jodowana sol,
czarny pieprz, kozieradka pospolita Liście, musztarda, suszony imbir,
cynamon, kardamon, goździki, gałka muszkatołowa, Mace, Asafoetida.