MDH CHANNA MASALA 100 GM

Dostawa: 2 dni

Mieszanka indyjskich przypraw do dań z ciecierzycy.

Przepis: namoczyć 200g ciecierzycy na noc. Odcedzić. Na dużej patelni rozgrzej olej. Usmaż 120g posiekanej czerwonej cebuli aż stanie się złocista. Dodaj dwa pokrojone pomidory (120g) i mieszać. Dodaj 20g Chana Masala, 1 łyżkę soli i ciecierzycę. Mieszać przez 5 minut, następnie dodać 800 ml świeżej wody. Zmieszaj ½ łyżki proszku do pieczenia. Doprowadz do wrzenia. Gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Składniki: nasiona kolendry, czerwone chilli, kurkuma, kminek, jodowana sol, czarny pieprz, kozieradka pospolita Liście, musztarda, suszony imbir, cynamon, kardamon, goździki, gałka muszkatołowa, Mace, Asafoetida.

Załóż konto

Aby założyć konto, należy wysłać do nas wiadomość